logo -- q-interim

Senior Engineer WTB

Omgeving Maastricht

Senior engineer WTB (1,0 fte)

In de functie van senior engineer WTB ben je verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige engineering van klantspecifieke installaties en machines. Een aantal voorbeelden van ontwikkelde installaties zijn onder andere (vol)automatische verpakkingsmachines, inpaklijnen, palletiseerinstallaties, productierobots, enz.

De werkzaamheden geschieden in het algemeen binnen multidisciplinaire projectteams. In het offertetraject zet je je deskundigheid in tijdens de conceptvorming en basic engineering om de vraag van de klant te vertalen in een werkende maatwerkoplossing. Tijdens de orderfase ben je verantwoordelijk voor zowel de basic engineering alsook het uitwerken van de detailengineering. Het detailleren van de constructies en het begeleiden van de junior engineers behoort eveneens tot je takenpakket.

Je werkt nauw samen met verschillende disciplines, zoals software- en elektro-engineering. Het werktuigbouwkundig team bestaat uit 4 personen en je rapporteert aan de afdelingsmanager.

Functie-eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met:
• minimaal een afgeronde HBO-opleiding (werktuigbouwkunde / mechatronica)
• ruime ervaring (minimaal 5 jaar) op senior niveau op het gebied van het engineeren van installaties en machines
• een sterk conceptueel denkvermogen
• je technische marktkennis ondersteunt je bij het kostenbewust ontwerpen van onze machines en installaties
• een goed inzicht in aspecten, zoals engineeringsmethodieken, maakbaarheid en gebruik van 2D versus 3D
• kennis op het gebied van de machinerichtlijn en ervaring met 3D CAD-software (SolidWorks).
• je bent bekend met de Ehedg richtlijnen en weet hoe je een machine binnen de voedingsmiddelen industrie moet ontwerpen.

Als persoon ben je te omschrijven als iemand die zowel zelfstandig alsook in teamverband kan functioneren. Je beschikt over een sterke persoonlijkheid, je bent flexibel ingesteld, professioneel, pro-actief en je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
Gezien de (inter)nationale projecten, beheers je de Duitse en Engelse taal goed in woord en geschrift.

Geboden wordt
Werken bij de opdrachtgever betekent werken in een afwisselende functie binnen een dynamische, innovatieve, technische omgeving. Ze werken aan complexe maatwerk projecten die je uitdagen om je eigen grenzen te verleggen en je zowel inhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen. Het is een informele organisatie en bieden een passend salaris, een goed arbeidsvoorwaardenpakket en voldoende persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.


Wij zien je motivatie graag tegemoet.
Neem contact op met Rob Spronck van Q-Interim, tel. 043-3270345 of mail naar r.spronck@q-interim.nl

Reageer op deze vacature

Geslacht
Wat is uw werk- en denkniveau