logo -- q-interim

Customer Service Engineer

Roermond

Namens onze opdrachtgever mogen wij u de functie van Customer Service Engineer voorstellen.


Als Customer Service Engineer analyseer je de aanvragen om technische ondersteuning of de verzoeken om advies van klanten/eigenaren van technische installaties en stel je, zo nodig in afstemming met de Field Service Engineers, de diagnose van het geschetste technisch probleem.
Je draagt zo mogelijk oplossingen aan of leidt breder samenhangende vragen voor technische ondersteuning door naar de Engineering.

Hoofdtaken:

Je neemt aanvragen en orders in behandeling die betrekking hebben op de technische ondersteuning van klanten/eigenaren van de technische installaties.
Je geeft adviezen over de optimalisering en/of aanpassingen van bestaande installaties en/of over te leveren onderdelen aan de klanten/eigenaren van de technische installaties.
Je beoordeelt de verzoeken om ondersteuning of advies, zonodig op locatie bij de klant, in breder perspectief en adviseert de klant terzake
Je adviseert en instrueert de opdrachtgever/klant ten aanzien van de oplossingsmogelijkheden van de gesignaleerde problemen en mogelijkheden tot optimalisatie en/of aanpassingen van de attracties en draagt actuele kennis omtrent de technische aspecten en/of specificaties over.
Je inventariseert de ervaringen van klanten met geleverde installaties, de werking en het technisch onderhoud(sgemak) daarvan en koppelt deze terug naar de eigen organisatie
Je coördineert de realisatie van toegewezen projectopdrachten betreffende o.m. verplaatsingen, aanpassingen en renovaties van bestaande installaties en/of de implementatie van upgrades.
Je begeleidt, in de rol van coach, de bij de projectopdracht betrokken uitvoerende medewerkers, zowel binnen als buiten de onderneming, en stimuleert de samenwerkingsprocessen daarbinnen.
Je signaleert, anticipeert op en intervenieert in eventuele knelpunten of verstoringen in de voortgang, kwaliteit, afwijkingen en/of kosten van de toegewezen projectopdracht en lost deze in nauwe afstemming met de opdrachtgever/klant op.
Je bent verantwoordelijk voor het offreren, de orderintake, de coordinatie en afhandeling van aanvragen en orders inzake de vraag van de klant en stelt rapportages op over de wijze van afhandeling
Je verzorgt trainingen, voert inspecties uit of instrueert technici van de onderhoudsdienst van de klanten/eigenaren op lokatie.

Functie-eisen:

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau (bijv. HBO Werktuigbouwkunde of een aanverwante MBO-opleiding met relevante werkervaring)
Je beschikt over commerciële vaardigheden
Je hebt een aantal jaar relevante werkervaring
Je communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld
Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en spreekt Mandarijn, mondeling beheersen van de Duitse taal is een pré
Je bent tactvol, klantvriendelijk en resultaatgericht
Je bent bereid om te reizen

Herken jij je in dit profiel, neem dan contact op met Kirdy Nijsten van Q-Interim, tel. 043-3270345 of mail naar k.nijsten@q-interim.nl

Reageer op deze vacature

Geslacht
Wat is uw werk- en denkniveau